Monday, 28 December 2015

impian dan harapan

tahun 2015 x lama lagi akan meningalkan kita semua huhu apa2 pun saya MUHAMMAD SYAZWAN BIN MANSOR ingin memohon maaf dikala terkasar bahasa kepada orang tertentu dan merayu menghalalkan makan minum saya dikala saya termakan duit or meminjam harap di ampunkan ...   terima kasih kepada lecture yg mengajar saya oada sem 3 ini terutama mr m yg banyak beri semangat dalam diam baru kami semua mengerti.... tq sangt

Wednesday, 16 December 2015

nak comments

blog ne khas untuk projek fyp masa akan datang nanti untuk budak animation bagi dem 3 ne sekurang2 kami kena ada 30 post habis sem 3 ne bak kata mrM Sbb dia nak kasi markah untun blog ne... tinggi jugak % dia tau so mai la commnt nanti saya commnt anda punya pulak dan viral kan okey

jom kenal dan comments

mai comments kejap yer abam balas balik nanti yerr

MALANG TIDAK BERBAU

Tengah hapy2 habias berlakon acting for animation balik xsiden pulok huhu jatuh sendiri jalan lincin haha pengajaran terbaik so skrang sakit urat habis satu badan huhu mcm na ne hahha



"mok"

Hari ne selesai satu lagi final presentation haha subjek sir zaki acting in animation yang mana aq x pernah berlakon atas pentas lansung seumur hidup aq haha tapi aq berjaya jugak haha teamate pun gila usaha sebaik yang mugkin.. yang paling lawak kami berlatih huru hara tapi waktu presentation smoth orang kata haha itu semangat oorang kata usaha tangga kejaya....





UNIKL VS DANAU KOTA

Haha semalam saya sekali lagi menunjuk bakat dalam menjadi permain bergu dalam friendly antara club unikl dan club DANAU KOTA yang mana semua power2 hah alhamdulilah laa culn unikl menang 3-2 hahah tapi aq kalah .... ramai yang datang memberi semangat x sangka betul haha apa2 pun tahniah itu semangat setia kawan dan semangat dalam dunia sukan...




MAJULAH SUKAN UNTUK UNIKL

Pengalaman yang diberi kepada saya...



saya dipilih untuk mewakili UNIKL MIIT untuk bermain pemilihan untuk mewakili unikl untuk masuk SUKIP TETAPI SAYA DAH CUBA SEDAYA UPAYA DAH..... rezeki x dak tapi saya still dalm kelompok 10 terbaik hehe x sangka kan budak yg comot ne ada dalam kelompok 10 terbaik haha cuma rezeki x dak jer x apa cuba lagi bak kata mr M





NAK KONGSI CIKIT NE

SEJAK sem 2 kami kena pindah duduk rumah luar iaitu rumah sewa saya nak kongsi sikit ada housemate saya sebnarnya dia dari roomate waktu kat hostel lagi haha dia ne selalu buat orang marah tapi apa pun dia akan tolong sedaya yang mampu sehingga banyak2 projek saya jadikan dia sebgai model dan mcm2 lagi lah nak tau sapa dia jom sapa memperkenalkan izamuddin (pakdin)








CARA CAMERA ANGLE....




MEMPERSEMBAHKAN ......


video






hoiiiiiii JOM SAKSIKAN VIDEO KAMI MAI JANGAN X MAI !!!!!




video



NIIII ada sikit tentang video kami saksikan lah nohhh haha

Selain final projek mr M ada yang lain

fuhhh minggu yang mencabar segalanya dari hati, perasaan, segalanya lah haha kali ne post saya seterusnya sebaga tentang projek final yang lain iaitu final video production haha jom saksikan gambar saya sebagai ZIRO ONE dalam short filem kami.






rasa mecam nak tembak ja orang yang buat kita sakit hati ne haha

RINDU TERUBAT

 Skrang kan musim cuti keluarga x henti2 call tanya bila nak balik haha maybe sebab rindu kot dah lama x jumpa haha jujur aq rindu sangt kat keluarga ari tu ada aq korban untuk balik kenduri kawin keluarga sbb aa kelas MR m yang x boleh ditukar atas sebab tertentu aq tabah demi MR M sbb aq x mau kehilangan pelajaran so rindu aq terubat minggu ne sebab keluarga aq datang ke kuala lumpur haha boleh lah aq makan sedap2 jalan2




DITELITI

Mr m ada memberi tip untuk final dia kata kalau nak lukis untuk final dia mahu kalau lukis kepala tu semua nya sama paras x mau bawah atau atas seinci pun lalu dia kata kalau nak tau kita perlu lah ambil pembaris garis sebelum lukis. selain itu kalau pose harus lah kita ambil gambar sendiri untuk menentu pose itu betul depan dan tepi seperti berikut....




 mcm ne lah yang saya maksudkan..... supaya mudah untuk melukis

Diperbaharui

Dari design yang dipilih oleh mr M saya telah perbaharui.....




daripada yang ini saya telah mecuba dengan design yang baharu yang disuruh oleh mr M saksikanllah hahah




yang bawah adalah pilihan mr M haha nampak lain kan dia kata mcm ne baru boleh saya terima haha dia puji tetang warna saya pandai mix dia kata lagi dia kata saya pandai sembunyi dari musuh dengan membuat batu karang di kaki dan badan character saya . dia cop sbb dia kata saya study banyak so dia cop dan dia puju good job dia nak tenggok pose yg lain pulak.... amin... hahah

yang buruk dan dan baru

usaha punya usaha dapat jugak ....







fikiran mr M yang x dapat dijangka



aq ingat yang ne dah dia pilih erm.... mrm mmg fikiran dia lain dari orang aq pun x sangka mcm na lagi tapi nak tau dak lukisan apa yang mr m pilih daripada 4 tu haha mesti ampa terkejut punya haha



ni la lukisan atau design yang dia pilih haha lawak kan x jangka kan perkara ni haha aq tanya dia balik 2 kali dan dia jawab YA .... aq tergelak sorang2 haha apa2 pun x dapat cop jugak sbb gesture manusia tu x betul tanggan dia suruh aq lukis lain haha

design yang lain ditunjuk




ini adalah design yang lain selain ikan duyung yang aq buat selepas di reject buat kali pertama aq usaha lagi cer ampa teka yg mana lukisan aq yg di pilih haha aq dok nampak satu ja... haha tapi x tau lahh

minggu trowback


BADMINTON





INI ADALAH IMPIANKU... untuk menjadi seorang yang berbakat bukan mudah kita perlu usaha dan terus berlajar  menjadi seorang yang berjaya dalam hidup walaupun pun banyak kita pelajari tetapi kita tetap kekurangan apa yang kita ada selama ini. ilmu x pernah cukup dalam hidup manusia kerana setiap masa kita perlu ilmu akan membuat hidup kita bermakna.

gabungan manusia dan ikan paus????

perkara yang aq pun x pasti nak buat macam mana haha first aq buat tunjuk kat mr m semestinya di reject kan tapi aq usaha lagi. pertama aq ingat gabungan manusia dengan ikan paus ne adalah ikan duyung tapi bukann sebab mrm kata geng kelas aq dah ada yang buat duyung dah so dia x mau aq buat benda yang sama . perkara yang mustahil haha sebab tu lah aq pilih ikan paus sebab nak buat ikan duyung tapi harapan ku musnah haha minggu seterusnya aq cuba buat cabungan yang lain.






final projek yang di pilih oleh aq adalah....



IKAN PAUS (WHALE)
 
I ni adalah haiwan yang saya pilih untuk final projek saya untuk figure design iaitu haiwan yang paling besar di dasar laut dan paling baik bagi saya. saya pilih haiwan ini kerana saya betul2 minat haiwan ne di bagaikan haiwan kegemaran saya . impian saya ialah ingin melihatnya lebih dekat dan mahu berenang bersamanya. wahale ini berjenis paus biru yang hanya memakan plakon yang kecil di dalam air laut untuk makanan dia. dia tidak seperti paus pembunuh yang selalu membunuh mangsa yang lain dan ada satu ketika paus itu akan membunuh paus ini dengan mengtergelamkan ke dalam air. ini kerana paus bernafas mengikut paru2 sama seperti manusia yang memerlukan oksigen.

Tuesday, 27 October 2015

KERJA YANG MERANA DAN YANG PELIK

okey hari ne kami telah diberi tugasan yang 2 selepas gature drawing selama berapa minggu. Hari ne MR M bagi kami tugasan yang baru aitu okey dulu kami selalu lukis pose manusia kan?? inagt x lagi haha lepas tu kami gi zoo untuk tenggok haiwan kan??  haaa kali ne lebih gila dia suruh kami gabungkan manusia dengan haiwan haha mampus lah kami haha tapi benda ne adalah real bukan nak tipu dia adalah satu lagenda bagi penganut agama yang mana ada superhero yang manusia bercampur dengan haiwan. jom aq tunjuk contoh2 okey









Monday, 19 October 2015

Lukisan orang yang pelik mcm x makan nasi setahun!!!!

Lukis menggunakan Chacol bersama mr.m tercinta!!!



cantik x lukisan abam haha puji lah abam cikit amboi hai.... hahah ingat senang ka nak lukis benda ne haha dah la kotor tanggan tapi lect kami best jer tenggok kami diseksa dan merana dengan dia di depan sedang membaca novel hahah terbaik MR.M


kelas lepas RAYA KORBAN

x mau ckap banyak sebab hari ne x dak mood tapi kena update jugak sebab hal ini penting haha saksikan lah noh budak2 yang comel haha



macam biasa kami di siksa di tingkat 12 haha kelas kami berlandaskan simen jer budak animation kata kan haha apa2 pun best sbb hari ne kena lukis model di depan dengan gaya yang MR.M suruh dia buat haha.

KEDAI ART

INGAT kembali post yang abam esem ne post x pasal kedai ART yang selalu abg pi untuk beli barang2 yang diperlukan untuk buat assigment?? ne abam nak kongsi cikit kat ampa kedai ne hahah ampa mesti pi tau kedai ne!!! murah jerr kalau pandai lego dengan tuan kedai tu haha
location dia sebelah 7e kat pasar seni kuala lumpur


 Gambar blur tu bukan sebab camera abam tapi sebab jerebu yang melanda negara kita sekarang hahah shit betul kan habis badan2 abam sakit

zoo part ke 3

Apa yang ajaib dan kelakar mai sini nak KONGSI !!!!!

NE saya nak bagi tau biasanya dalam zoo ada orang letak ATM x??? mesti lah xkan nak buat apa letak x kan binatang 2 tu nak witdraw duit x masok akal kan haha tapi apa yang bestnya aq terjumpa satu atm zoo yang menarik perhatian aq haha aq siap selfie bagai korang nak tenggok x tapi aq ne x hensem dan secomel lect aq tu haah MR m 1..2...3..4..5...6..7..8..9..10






haaaa tu nampak x cer teka dia mcm logo ATM ynag ampa dok witdraw duit kan hahah nama dia MAYBANK  tapi dalam zoo haha tu logo lambang harimau baru aq tau harimau ne sebernarnya lambang kemegahan dan kekuatan  hah sbb aq gi tenggok harimau dalam zoo negara besar siot haha ingat aq ne gemok rupa2 ada lagi yang besar hahah

second post untuk zoo

Tentang apa yang ada dlm zoo




Haaaaaa nampak mata tuuu jaga 2 ada orang memerhati jom masok dalam zoo woii harga tiket untuk masuk dalam ne rm 30 tapi dengan kebijaksana MR M maybe sebab kecomelan dia kami dapat murah haha rm 28 2 inggit jer kurang haha jadi lah kan daripada x kurang apa2 pun. Before masok tu ada bref cikit daripada mr m tentang atur cara dalam zoo haha yang bestnya dia boleh kata kalau apa2 berlaku kat dlm jangan panggil or jumpa dia haha dan yang paling penting dia kata ambil fon korang dan selfie haha dan terus viralkan x payah dok bantu2 ne ahha jom tenggok lagi apa yang ada!!!




orang hutan ne dalam zoo negara dia ada keluarga haha yg ne salah satu maybe betina kot sbb yang sekor lagi besar tapi waktu aq gi tu di duduk di hujung kandang x tau pasai apa bergaduh laki bini ka apa aq pun x tau haha yang penting orang utan boleh dikatakan fizikal seakan2 MANUSIA so bagi manusia yang mana hidup mcm haram sangat tu malu lah wey dengan binatang yang mana kita caci mereka tapi sebnarnya mereka lebih bijak dan perikemanusiaan!!!!!