Monday, 28 December 2015

impian dan harapan

tahun 2015 x lama lagi akan meningalkan kita semua huhu apa2 pun saya MUHAMMAD SYAZWAN BIN MANSOR ingin memohon maaf dikala terkasar bahasa kepada orang tertentu dan merayu menghalalkan makan minum saya dikala saya termakan duit or meminjam harap di ampunkan ...   terima kasih kepada lecture yg mengajar saya oada sem 3 ini terutama mr m yg banyak beri semangat dalam diam baru kami semua mengerti.... tq sangt

Wednesday, 16 December 2015

nak comments

blog ne khas untuk projek fyp masa akan datang nanti untuk budak animation bagi dem 3 ne sekurang2 kami kena ada 30 post habis sem 3 ne bak kata mrM Sbb dia nak kasi markah untun blog ne... tinggi jugak % dia tau so mai la commnt nanti saya commnt anda punya pulak dan viral kan okey

jom kenal dan comments

mai comments kejap yer abam balas balik nanti yerr

MALANG TIDAK BERBAU

Tengah hapy2 habias berlakon acting for animation balik xsiden pulok huhu jatuh sendiri jalan lincin haha pengajaran terbaik so skrang sakit urat habis satu badan huhu mcm na ne hahha



"mok"

Hari ne selesai satu lagi final presentation haha subjek sir zaki acting in animation yang mana aq x pernah berlakon atas pentas lansung seumur hidup aq haha tapi aq berjaya jugak haha teamate pun gila usaha sebaik yang mugkin.. yang paling lawak kami berlatih huru hara tapi waktu presentation smoth orang kata haha itu semangat oorang kata usaha tangga kejaya....





UNIKL VS DANAU KOTA

Haha semalam saya sekali lagi menunjuk bakat dalam menjadi permain bergu dalam friendly antara club unikl dan club DANAU KOTA yang mana semua power2 hah alhamdulilah laa culn unikl menang 3-2 hahah tapi aq kalah .... ramai yang datang memberi semangat x sangka betul haha apa2 pun tahniah itu semangat setia kawan dan semangat dalam dunia sukan...




MAJULAH SUKAN UNTUK UNIKL

Pengalaman yang diberi kepada saya...



saya dipilih untuk mewakili UNIKL MIIT untuk bermain pemilihan untuk mewakili unikl untuk masuk SUKIP TETAPI SAYA DAH CUBA SEDAYA UPAYA DAH..... rezeki x dak tapi saya still dalm kelompok 10 terbaik hehe x sangka kan budak yg comot ne ada dalam kelompok 10 terbaik haha cuma rezeki x dak jer x apa cuba lagi bak kata mr M





NAK KONGSI CIKIT NE

SEJAK sem 2 kami kena pindah duduk rumah luar iaitu rumah sewa saya nak kongsi sikit ada housemate saya sebnarnya dia dari roomate waktu kat hostel lagi haha dia ne selalu buat orang marah tapi apa pun dia akan tolong sedaya yang mampu sehingga banyak2 projek saya jadikan dia sebgai model dan mcm2 lagi lah nak tau sapa dia jom sapa memperkenalkan izamuddin (pakdin)








CARA CAMERA ANGLE....




MEMPERSEMBAHKAN ......


video






hoiiiiiii JOM SAKSIKAN VIDEO KAMI MAI JANGAN X MAI !!!!!




video



NIIII ada sikit tentang video kami saksikan lah nohhh haha

Selain final projek mr M ada yang lain

fuhhh minggu yang mencabar segalanya dari hati, perasaan, segalanya lah haha kali ne post saya seterusnya sebaga tentang projek final yang lain iaitu final video production haha jom saksikan gambar saya sebagai ZIRO ONE dalam short filem kami.






rasa mecam nak tembak ja orang yang buat kita sakit hati ne haha

RINDU TERUBAT

 Skrang kan musim cuti keluarga x henti2 call tanya bila nak balik haha maybe sebab rindu kot dah lama x jumpa haha jujur aq rindu sangt kat keluarga ari tu ada aq korban untuk balik kenduri kawin keluarga sbb aa kelas MR m yang x boleh ditukar atas sebab tertentu aq tabah demi MR M sbb aq x mau kehilangan pelajaran so rindu aq terubat minggu ne sebab keluarga aq datang ke kuala lumpur haha boleh lah aq makan sedap2 jalan2




DITELITI

Mr m ada memberi tip untuk final dia kata kalau nak lukis untuk final dia mahu kalau lukis kepala tu semua nya sama paras x mau bawah atau atas seinci pun lalu dia kata kalau nak tau kita perlu lah ambil pembaris garis sebelum lukis. selain itu kalau pose harus lah kita ambil gambar sendiri untuk menentu pose itu betul depan dan tepi seperti berikut....




 mcm ne lah yang saya maksudkan..... supaya mudah untuk melukis

Diperbaharui

Dari design yang dipilih oleh mr M saya telah perbaharui.....




daripada yang ini saya telah mecuba dengan design yang baharu yang disuruh oleh mr M saksikanllah hahah




yang bawah adalah pilihan mr M haha nampak lain kan dia kata mcm ne baru boleh saya terima haha dia puji tetang warna saya pandai mix dia kata lagi dia kata saya pandai sembunyi dari musuh dengan membuat batu karang di kaki dan badan character saya . dia cop sbb dia kata saya study banyak so dia cop dan dia puju good job dia nak tenggok pose yg lain pulak.... amin... hahah

yang buruk dan dan baru

usaha punya usaha dapat jugak ....







fikiran mr M yang x dapat dijangka



aq ingat yang ne dah dia pilih erm.... mrm mmg fikiran dia lain dari orang aq pun x sangka mcm na lagi tapi nak tau dak lukisan apa yang mr m pilih daripada 4 tu haha mesti ampa terkejut punya haha



ni la lukisan atau design yang dia pilih haha lawak kan x jangka kan perkara ni haha aq tanya dia balik 2 kali dan dia jawab YA .... aq tergelak sorang2 haha apa2 pun x dapat cop jugak sbb gesture manusia tu x betul tanggan dia suruh aq lukis lain haha

design yang lain ditunjuk




ini adalah design yang lain selain ikan duyung yang aq buat selepas di reject buat kali pertama aq usaha lagi cer ampa teka yg mana lukisan aq yg di pilih haha aq dok nampak satu ja... haha tapi x tau lahh

minggu trowback


BADMINTON





INI ADALAH IMPIANKU... untuk menjadi seorang yang berbakat bukan mudah kita perlu usaha dan terus berlajar  menjadi seorang yang berjaya dalam hidup walaupun pun banyak kita pelajari tetapi kita tetap kekurangan apa yang kita ada selama ini. ilmu x pernah cukup dalam hidup manusia kerana setiap masa kita perlu ilmu akan membuat hidup kita bermakna.

gabungan manusia dan ikan paus????

perkara yang aq pun x pasti nak buat macam mana haha first aq buat tunjuk kat mr m semestinya di reject kan tapi aq usaha lagi. pertama aq ingat gabungan manusia dengan ikan paus ne adalah ikan duyung tapi bukann sebab mrm kata geng kelas aq dah ada yang buat duyung dah so dia x mau aq buat benda yang sama . perkara yang mustahil haha sebab tu lah aq pilih ikan paus sebab nak buat ikan duyung tapi harapan ku musnah haha minggu seterusnya aq cuba buat cabungan yang lain.






final projek yang di pilih oleh aq adalah....



IKAN PAUS (WHALE)
 
I ni adalah haiwan yang saya pilih untuk final projek saya untuk figure design iaitu haiwan yang paling besar di dasar laut dan paling baik bagi saya. saya pilih haiwan ini kerana saya betul2 minat haiwan ne di bagaikan haiwan kegemaran saya . impian saya ialah ingin melihatnya lebih dekat dan mahu berenang bersamanya. wahale ini berjenis paus biru yang hanya memakan plakon yang kecil di dalam air laut untuk makanan dia. dia tidak seperti paus pembunuh yang selalu membunuh mangsa yang lain dan ada satu ketika paus itu akan membunuh paus ini dengan mengtergelamkan ke dalam air. ini kerana paus bernafas mengikut paru2 sama seperti manusia yang memerlukan oksigen.